Mesto za reklamu
  1. 12. 2021.

У Народну Скупштину Републике Србије стигао је допис Владе Србије о повлачењу из процедуре Закона о експропријацији који је председник Србије Александар Вучић вратио Скупштини на поновно одлучивање, сазнаје Танјуг.

Такође, Влада је упутила предлог закона о изменама закона о референдуму и народној иницијативи.

Председник скупштине Србије Ивица Дачић рекао је вечерас за Танјуг да је заказао седницу на којој ће се о томе расправљати и одлучивати за петак у 10 часова.

“Напомињем да измена овог закона нема никакве везе са донетом одлуком о расписивању и одржавању референдума о уставним променама у области правосуђа за 16. јануар, рекао је Дачић.

Поводом вести да је Влада Србије повукла Закон о експропријацији, председник Скупштине Србије Ивица Дачић рекао је раније данас за Танјуг да Влада не може да повуче закон који је усвојио парламент.

“Уставна процедура је ту потпуно јасна”, прокоментарисао је Дачић.

Влада Србије саопштила је раније данас да је на вечерашњој седници донела одлуку да из скупштинске процедуре повуче Закон о експропријацији, који је Скупштини Србије на поновно одлучивање вратио председник Републике Александар Вучић.

Влада Србије, како је саопштено, направиће анализу да ли су неопходне измене и допуне Закона о експропријацији и, уколико се констатује да је Закон нужно променити, учиниће то уз широку јавну дебату у коју ће бити укључена стручна јавност, струковна удружења, представници привреде и цивилно друштво.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here