Mesto za reklamu
  1. 02.2019.

Сплитска полиција привела је јутрос тројицу мушкараца који се доводе у везу са нападом на ватерполисте Црвене звезде на сплитској риви, а код једног од њих пронађена је и украдена мајица са клупским обележјем. Полиција саопштила да се за једним мушкарцем још трага, преноси “Далматински портал”.

Из хрватске полиције су саопштили да су предузели “све потребне и опсежне” акције како би се утврдиле околности и чињенице напада. Три особе су ухапшене, а за једном се још трага.

Хрватски медији су раније навели да полиција нема тежак задатак пошто је много грађана на риви телефоном снимало инцидент.

Загребачки Јутарњи лист пише да је напад на ватерполисте Звезде био припремљен и додаје да се то може закључити на основу фотографије на којој се види да један од двојице нападача у руци носи телескопску палицу.

Четворица ватерполиста Црвене звезде нападнута су у суботу по подне док су седели у једном кафићу. Тројица су побегла са риве, док се четврти спасао скоком у море.

Ватерполисти Црвене звезде требало је да играју утакмицу са сплитским Морнаром, али због инцидента утакмица је одложена.

Део хрватске јавности жестоко је осудио јучерашњи напад, оценујући да је реч о нападу хулигана који се није смео догодити.

Напад на српске ватерполисте осудила је и хрватска председница Колинда Грабар Китаровић.

Из Хрватског ватерполо савеза су поручили да је “сваки чин насиља икада, игде и према било коме једноставно неприхватљив”.

Шеф српске дипломатије поручио је синоћ да ће Министарство спољних послова уручити протест Хрватској због тог инцидента.

„Српска стварност“ / Далматински портал, Јутарњи лист, РТС /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here