Mesto za reklamu
  1. 07. 2021.

Главни координатор вакциналног пункта на Београдском сајму Зоран Бекић данас је рекао да “се боји” да ће у Србији ускоро бити више од 1.000 заражених корона вирусом дневно.

„Морамо размислити о увођењу радикалнијих потеза, ако не можемо ништа да урадимо апелима. Нема компромиса кад је у питању јавно здравље“, нагласио је Beki’.

Он је поручио да је наша земља тренутно у релативно доброј епидемиолошкој ситуацији, али да је вакцинација у последње време успорена, посебно међу младима.

Бекић наводи да је у популацији од 18 до 30 година проценат вакцинисаних свега око 18 одсто, што, истиче, није довољно.

“Када упоредимо са старосним групама у седмој и осмој деценији, где је број имунизованих више од 85 одсто, онда је све јасно. Корона се отрже контроли и ту не смемо да правимо компромис”, рекао је Бекић за ТВ К1.

Он каже да ће се, уколико се буде погоршала епидемиолошка ситуација, разматрати обавезна вакцинација, али пре свега, за здравствене раднике и друге приоритетне групе, као што су војска, полиција и запослени у државним управама.

Бекић каже да би млади у том случају могли да се поново суоче са ограничењима, попут забране окупљања или уласка у кафиће.

“Вакцинација је за мене победа науке над болести и ту нема компромиса. Бројеви показују да смо на таласу четвртог таласа и то треба да спречимо, а имамо довољан број вакцина”, поручио је Бекић.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here