Mesto za reklamu
  1. 09. 2021.

Mинистарство здравља Владе Републике Србије саопштило је данас да су, од последњег извештаја, на коронавирус тестиране 20.584 особе, при чему су 6.424 биле позитивне на овај вирус.

На болничком лечењу су 4.642 пацијента, а на респираторима је 181 лице.

У последња 24 часа од последица вируса преминуло је 38 особа, тако да је укупан број преминулих 7.808, а проценат смртности износи 0,90 одсто.

Од почетка пандемије тестирано је 5.428.465 особа, од којих је 872.110 било позитивно на коронавирус, наводи се у саопштењу.

Погоршава се епидемијска ситуација у Србији. Расте број преминулих и новозаражених. Међу оболелима су све млађи пацијенти, упозоравају лекари из црвене зоне.

У црвеним зонама је 3.000 пацијената више него почетком месеца, зато се све више здравствених установа поново враћа у ковид систем, а од синоћ и Клиничко болнички центар “Звездара”.

Скоро половина ђака у Србији прелази на комбиновану и онлајн наставу. Због раста броја заражених ученика, ново правило и за прелазак на онлајн наставу – у одељењу до 16 ученика ако је троје заражено прелази се на комбиновану наставу, а у одељењу са више од 16 на онлајн наставу.

Помоћник министра просвете Милан Пашић каже да је најкритичније у Нишу и Ивањици, као и у школама у Златиборском округу.

Због тешке ситуације у којој смо медицински експерти упућују најважнију поруку и апел као и до сада – вакцинација, вакцинација, вакцинација!

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here