Mesto za reklamu
  1. 08. 2020.

У болницама је више отпуштених него примљених пацијената, што је мањи притисак на здравствени систем. Број пацијената на респиратору је у благом паду.

Према последњем пресеку, коронавирусом у Србији је заражено још 299 особа, а преминуло 7. На респираторима 120 пацијента.  У Србији је на лечењу је 3.200 пацијената.

Влада Србије је донела одлуку да се одреде све лабораторије које су оспособљене за спровођење испитивања на коронавирус, односно да се ветеринарски институти укључе у лабораторијско тестирање.

У највећој привременој болници, београдској Штарк арени, која има 360 места, углавном су збринути пацијенти од 30 до 55 година.

За сада није у плану да Арена изађе из ковид система, већ да ту лечење наставе они који су тренутно на Институту за медицину рада и на дерматовенерологији.

У Београду је и даље највише заражених. Поред здравствених установа у којима се збрињавају оболели, у овом новом таласу епидемије, пацијенти из целе Србије збринути су и у београдској Штарк арени, која је сада највећа привремена болница.

Градоначелник Београда и члан Кризног штаба Зоран Радојичић рекао је за РТС да је од 6. марта 298 деце лечено на педијатријском одељењу у болници “Драгиша Мишовић”, која је ковид центар од почетка.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here