Mesto za reklamu

01.06. 2020.

Од данас – 1. јуна  у Србији је ступило на снагу ново попуштање мера уведених током епидемије вируса корона. Публика ће моћи да присуствује утакмицама, биће могуће да се организују матурске вечери, као и полагање матурских испита.

Кризни штаб је једногласно одлучио да се релаксирају мере у складу с тренутном епидемиолошком ситуацијом.

Како је број нових случајева на дневном нивоу почео да опада, кризни штаб је након састанка одлучио да се повећа број људи који могу да се окупе на отвореном простору.

Тако ће од понедељка бити дозвољено окупљање до 1.000 људи на отвореном.

Ова одлука укључује и публику на спортским догађајима. Ипак, публика би требало да поштује меру држања растојања од једног метра.

Када је реч о затвореном простору, на снази је и даље мера да је максимум окупљања до 100 људи.

Такође, од 1. јуна моћи ће да се реализију ђачке екскурзије, што је у четвртак објавио министар просвете Младен Шарчевић.

Како је прецизирао, екскурзије ће се реализовати искључиво у Србији, па ће матуранти, уколико су имали предвиђена путовања у иностранство, морати да их замене неком дестинацијом у Србији.

Министарство је, такође, прописало да је могуће организовати матурско вече за ученике основних школа које може бити организовано у школи или у установама културе и спорта, у договору са јединицама локалних самоуправа.

Од данас – 1. јуна грађани ће моћи да се на лични захтев тестирају и открију да ли имају антитела на вирус корона. Цена тог теста биће 1.200 динара.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here