Mesto za reklamu
  1. 06. 2021.

Министарство здравља Владе Републике Србије саопштило је данас да су, од последњег извештаја, на коронавирус тестиране 9.353 особе, при чему је 160 налаза било позитивно.

На болничком лечењу налазe се 392 пацијента, од којих је 19 на респираторима.

У последња 24 часа од последица вируса преминуле су 4 особе, чиме је укупан број преминулих порастао на 6.980, а проценат смртности је 0,98 одсто.

Од почетка пандемије тестирано је 4.302.390 особа, од којих је 715.307 било позитивно на коронавирус, наводи се у саопштењу.

Све мањи број заражених у социјалним установама – укупно 7 запослених и корисника

Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Владе Републике Србије саопштило је да је, закључно са данашњим даном, у установама социјалне заштите и домовима за смештај одраслих и старих потврђено присуство COVID-19 код четири корисника и три запослена.

Укупан број излечених корисника установа социјалне заштите износи 5.951, а број излечених особа које су запослене у установама социјалне заштите износи 3.096.

У Београду и Смедереву двоцифрен број новозаражених

Од 160 нових случајева заразе, колико је потврђено у последња 24 сата у Србији, највише их је у Београду – 21. Следи Смедерево са 13 новозаражених особа.

Мајданпек, Нови Сад и Темерин имају по 4 новооболеле особе, Пријепоље, Жабаљ, Сремска Митровица, Ковачица, Бор, Јагодина, Зрењанин, Ниш, Нови Пазар и Параћин по 3 нова случаја заразе.

Остала места имају мање од три новозаражене особе.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here