Mesto za reklamu
  1. 01. 2022.

Министарство здравља Владе Републике Србије саопштило је данас да су у последња 24 часа на коронавирус тестиране 21.192 особе, при чему је њих 12.159 било позитивно на вирус.

На болничком лечењу налази се 2.841 пацијент, oд чега 115 на респираторима.

У последња 24 часа од последица вируса преминуле су 32 особе, тако да је укупан број преминулих 13.271, а проценат смртности је 0,86 одсто.

Медицински експерти кажу да је ситуација из дана у дан све тежа и тежа. О томе сведоче готово сви параметри. Изузетак је број новооболелих који се смањује, а стварна ситуација је, како тврде медицински експерти, из дана у дан је све тежа и тежа. Привид се ствара смањењем боја тестираних. Како је тај број из дана у дан све мањи, онда је разумљиво што је и број новооболелих знатно мањи. Примера ради пре само пет дана / 18. 01. 2022./ смо имали рекордан број заражених, од преко 18 хиљада људи, а тада је узорак бројао скоро четрдест хиљада / 39.740. /.Од тада како, тврде стручњаци, ситуација је све тежа и тежа,  из дана у дан, а број новооболелих се смањује. У исто време званичници који саопштавају епидемиолошке резлтате кажу да је више од половине тестираних грађана заражено. То се уосталом види из објављених података.  Ако би применули мало математике, на умањени узорак и увећали га на величину када смо недавно оборили рекорд од појаве ковида на овим просторима, онда је то преведено на увећани узорак који је тада износио 39.740 људи, онда би се могло лако закључити да бисмо данас имали преко 20 хиљада новооболелих. То је нарацно број заражених у односу на пројектовани узорак. Стварна зараженост у односу на број становника је неупоредиво већа. Самим тим стварна опасност пандемије са омикрон вирусом, који се неупоредиво брже шири и који је постао доминантан, а способан је да остави веома тешке последице, а и умрлост је из дана у дан све већа, последица као да нисмо свесни. Узгред тај сој показује све више своју злу ћуд и како кажу озбиљни инострани истраживачи, још дуго ће трајати, а већ се стварају нови сојеви.

Чини се да би, напред поменуто могла да буде велика опомена за неодговорне, који иначе не поштују ни законске мере, јер за њих нема адекватних санкција, па се ни не вакцинишу, а настављају да не спроводете  мере заштите. Из овога се свакако могу извући важне поуке, чији је смисао да број новозаражених буде што мањи.

Од почетка пандемије тестиране су 7.866.264 особе, од којих је 1.544.900 било позитивно на коронавирус, наводи се у саопштењу.

„Српска стварност“

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here