Mesto za reklamu
  1. 06. 2021.

Mинистарство здравља Владе Републике Србије саопштило је данас да је, од последњег извештаја, на коронавирус тестирано 9.895 особа, a 172 налаза је позитивно на вирус. Непромењен број заражених у социјалним установама – 5 корисника и 6 запослених.

На болничком лечењу налази се 501 пацијент, од којих је 19 на респираторима.

У последња 24 часа од последица вируса преминуло је шест особа, чиме је укупан број преминулих порастао на 6.951, а проценат смртности је 0,97 одсто.

Од почетка пандемије тестиране су 4.259.803 особе, од којих су 714.634 биле позитивне на коронавирус, наводи се у саопштењу.

Непромењен број заражених у социјалним установама – 5 корисника и 6 запослених

Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Владе Републике Србије саопштило је да је, закључно са данашњим даном, у установама социјалне заштите и домовима за смештај одраслих и старих потврђено присуство COVID-19 код пет корисника и шест запослених.

Укупан број излечених корисника установа социјалне заштите износи 5.950, а број излечених особа које су запослене у установама социјалне заштите износи 3.092.

У Београду 35 новозаражених, остали градови испод 10 случајева

Од 172 нова слуаја коронавируса, колико је у Србији потврђено у последња 24 сата, највише их је у Београду – 35, док је у свим осталим градовима њихов број мањи од десет.

У Новом Саду и Смедереву је забележено по седам случајева, а у Пријепољу шест.

По пет случајева новозаражених регистровано је у Темерину, Убу и Зрењанину.

Остала насељена места имају мање од пет позитивних лица.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here