Mesto za reklamu
  1. 05. 2022.

Министарство здравља Владе Републике Србије саопштило је данас да je у последња 24 часа регистрованo 239 особa које су биле позитивне на коронавирус, од тестираних 4.398.

У последња 24 часа од последица вируса преминулe су три особе, тако да је укупан број преминулих 16.049, а проценат смртности је 0,80 одсто. На болничком лечењу је 279 пацијената, oд чега сe 12 налази на респираторима.

Већ рекосмо да је број тестираних и овом приликом значајно самњен, па је разумљиво смањен и број заражених. Проценат заражениј је и даље висок, износи – 5,43%, а то је знатно изнад процента толерантности, који је испод 1%. Отуда су нужме препоруке епидемиолога да се примењују мере у свим ситуацијама где су се досада користиле, иако више нису обавезне.

Ковид је нажалост и даље са нама. Тренутна епидемиолошка ситуација  је истина у односу на претходни период боља. Озбиљни епидемиолози кажу  да се пацијенти више не тестирају у мери у којој би требало, не обавља се ваљана тријажа.

Отуда апел посебно хроничним болесницима да се и даље придржавају мера заштите од вируса који је и по званичним подацима Републичког завода за статистику већ 2020. стављен на листу фактора који утичу на црну демографску слику Србије.

Народ се кажу ти одговорни епидемиолози уљуљкао као да корона одавно не постоји. Зато се неки ни не јављају лекару. После компликација које су могуће наступа и смртни исход. Зато треба бири опрезан!

Од почетка пандемије тестирано је у Србији 9.596.815 особа, од којих је 2.012.836 било позитивно на коронавирус, а преминуло је на основу официјелних докумената 16.049 људи –  наводи се у саопштењу.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here