Mesto za reklamu
  1. 11. 2020.

Према последњем пресеку, у Србији je за 24 сата од ковида 19 преминуло 30 особа. Потврђено 6.254 нових случајева заразе коронавирусом. На респираатору 192 пацијента. У социјалним установама заражено 794 корисника и запослених.

Србија је у критичној ситуацији јер сваког дана бележи пораст броја инфицираних. Поводом сложене епидемиолошке ситуације заседао је Кризбнни штаб.

Министар здравља Златибор Лончар рекао је да полицијски час није чаробно рершење и то није била тема данашње седнице Кризног штаба.

Истакао је да је прекид контаката једини лек за смањење бројки.

“Од јутрос су цела пулмологија и грудна хирургија КЦС прешле у ковид систем. Нишка Бања биће претворена у ковид болницу”, рекао је Лончар.

Током претходног дана у Војводини је регистровано 1.258 нових случајева, саопштио је Институт за јавно здравље Војводине. Највећи пораст забележен је у Панчеву и Кикинди.

У социјалним установама заражено 485 корисника и 309 запослених

Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Владе Републике Србије саопштило је да је, закључно са данашњим даном, у установама социјалне заштите и домовима за смештај одраслих и старих потврђено присуство коронавируса код 485 корисника и 309 запослених.

Укупан број излечених корисника установа социјалне заштите износи 1.252, а број излечених особа које су запослене у установама социјалне заштите је 504, додаје се у саопштењу.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here