Mesto za reklamu
  1. 05. 2022.

Министарство здравља Владе Републике Србије саопштило је данас да је у последња 24 часа регистровано 296 особа које су биле позитивне на коронавирус, од тестираних 8.194.

У последња 24 часа од последица вируса преминулe су три особе, тако да је укупан број преминулих 16.068, а проценат смртности је 0,80 одсто. На болничком лечењу је 214 пацијената, oд чега сe 8 налази на респираторима.

Данас је више заражених 110 људи него јуче, али је срећна околност да је готово удвостручен број тестираних. Самим тим проценат заражености је мањи него претходног дана за нешто мање од једног процента. То даје наду да се генерално смањује зараженост. Остаје и даље чудно како је то могуће да се појављују тако велике разлике у броју тстираних и чему то св служи. Проценат заражености је ипак знатно изнад процента заражености који се може толерисати, а то је укупно само 1%.

До тада озбиљни епидемиолози указују да су мере заштите и даље нужне, иако нису обавезне, у свом ситуацијама у којима се вирус лако шири, јер је и даље опасан и од њега и даље људи умиру.

Од почетка пандемије тестирано је 9.656.839 особа, од којих су 2.015.382 биле позитивне на коронавирус, а преминуло је 16.068 наших људи –  наводи се у саопштењу.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here