Mesto za reklamu
  1. 05. 2022.

Од почетка епидемије у Србији је регистровано 2.016.576 случајева заразе коронавирусом, а тестирано 9.688.176 узорака. Од последица заразе преминуло је 16.077 особа, а проценат смртности је 0,8, показују подаци са сајта covid19.rs.

Према последњом официјелном извештају  у Србији је за последња 24 сата регистровано 190 нових случајева коронавируса, од 5.203 тестираних узорака. Од последица коронавируса преминула је још једна особа. На болничком лечењу налазе се 190 пацијента, од којих је 9 на респиратору.

У Србији су већ данима слични пандемијски бројеви. Број тестираних се често значајно мења и када је број тестираних мањи, наравно и број заражених је мањи. И обрнуто. Оно што ипак доста верније показује стварно стање јесте проценат заражености. Иако се повремено смањује он је континуирано висок и само потврђује присуство вируса и да је број заражених и даље висок.

Отуда озбиљни лекари упозоравају да вирус није нестао. Да је ту са нама и да може бити не само непријатан, него и кобан. Зато се треба чувати тешких ситуација у којима се вирус може лако добити. Порука која и даље важи је: Чувајте се!

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here