1. 04. 2020.

У протеклом дану у Србији је још 5 особа преминуло од Ковида-19 у Србији, а укупан број умрлих је 28. Регистровано је још 160 случајева коронавируса, па је укупан број заражених 1.060. Оекују се нови подаци. У 18 сати је састанак кризних штабова, након којег ће се председник Србије Александар Вучић обратити јавности.

У Србији је хоспитализовано укупно 648 пацијената, а на респираторима су укупно 72 особе.

Први смртни случај од коронавируса у српским срединама на Косову и Метохији. Преминуо је младић из Лепосавића који се лечио у Клиничком центру у Нишу.

У Србији је почео да ради Тест самопроцене на Ковид-19, а широм земље отварају се амбуланте за Ковид-19 при домовима здравља

Пуштена новинарка Ана Лалић, која је синоћ приведена у Новом Саду и којој је по налогу тужиоца одређена мера задржавања од 48 сати.

Влада Србије донела је Уредбу према којој се за време ванредног стања, проглашеног 15. марта, суђење може одвијати путем видео-конференцијске везе, ради спречавања ширења коронавируса.

Радници ЕПС-а који очитавају бројила имају заштитну опрему и они су на терену. Позив грађанима да сами очитају бројило односи се на индивидуалне стамбене зграде, куће, тамо где су бројила унутра, рекао је за РТС директор за снабдевање ЕПС-а Радован Станић.

Авион Ер Србије А319 полетео је јутрос из Београда за Париз и Амстердам одакле ће вратити наше држављане у земљу.

Војска је почела да поставља кревете у Хали спортова на Новом Београду, а данас ће поставити у Пиониру, а у суботу у Арени.

Министар спољних послова Ивица Дачић изјавио је да је разговарао са руским колегом Сергејем Лавровим, који му је пренео да Русија спрема помоћ Србији, која ће ускоро стићи.

Председник Александар Вучић и премијерка Ана Брнабић одржаће у 18 сати седницу са оба кризна штаба, након које ће се, како се очекује, председник Вучић обратити јавности.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here