Mesto za reklamu
  1. 06. 2022.

Министарство здравља Владе Републике Србије саопштило је данас да је у последња 24 часа регистрована 921 особа која је била позитивна на коронавирус, од тестиране 7.441 особе, уз оцену да се број заражених повећава.

У последња 24 часа од последица вируса преминула је још 1 особа, тако да је укупан број преминулих 16.126, а проценат смртности је 0,79 одсто. На болничком лечењу су 102 пацијента, oд чега сe 10 налази на респираторима.

Већ смо коментаријали и најавили да ће се ово догодити. Очекивали смо 1.000 новозаражних на скромном узорку испитаника, да ће се појавити крајем прве недеље јула, а то ће се догодити по свему судећи и раније. На болничком лечењу данас је нешто више заражених него претходног дана, а и број најтежих пацијенат који су на респираторима је повећан –  сада је 10. Највише брине што је проценат заражености и даље велики, па се чак и повећава. То су довољни разлози да се присетимо порука озбиљних епидемиолога који стално подсећају да је вирус који нам ставара проблеме и даље са нама. Он истина најчешће не изазива тeшке последице, као претходни делта вирус, али се и од овог умире и наравно један број оних који га доживе осете и тешке проблеме. Зато се морамо чувати заразе, на начин, који већина зна шта да чини, јер је то интерес сваког одговорног појединца, због себе, али и оних ближњих и свих других.

Од почетка пандемије тестиране су 9.905.483 особе, од којих су 2.029.403 биле позитивне на коронавирус, a преминуло је 16.126 људи – наводи се у саопштењу.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here