Mesto za reklamu
  1. 03. 2020.

У Србији је 785 особа заражено коронавирусом, а је 16 преминуло. У последња два дана број новозаражених опада, а полиција појачава контролу поштовања мера о забрани кретања после 17 часова. Поред Београдског сајма, простор Новосадског сајма и хала “Чаир” у Нишу спремни су за прихват пацијената. И у Ваљеву спремају привремене болнице.

Србија у последња два дана бележи опадање броја новозаражених, али, према речима епидемиолога Предрага Кона, могуће је да је у питању мали предах. Кон је рекао за Н1 да је предуслов за увођење 24-часовне забране кретања озбиљно погоршање ситуације, што значи нагли скок броја заражених и преминулих.

Полиција појачава контролу поштовања мере о забрани кретања после 17 часова и апелује на грађане да буду одговорни према себи и другима и да у ради заштите свог здравља и здравља својих суграђана поштују одлуке Владе Србије и остану код куће.

Управа саобраћајне полиције саопштила је да је у претходном периоду уочен повећан број саобраћајних прекршаја непосредно пред почетак мере забране кретања, због чега ће се у наредном периоду спроводити појачана контрола саобраћаја.

У циљу очувања безбедности саобраћаја на путевима током ванредног стања, саобраћајна полиција појачано ће контролисати саобраћај непосредно пре забране кретања и процесуирати све возаче који буду затечени у извршењу прекршаја.

У ситуацијама у којима су испуњени законски услови, починиоци прекршаја биће одмах привођени надлежном прекршајном суду.

Градски штаб за ванредне ситуације донео је одлуку да се Београдска арена, Хала “Александар Николић” и Хала “Ранко Жеравица” припреме за нове привремене болнице.

На Сајму су збринута 33 пацијента са најлакшом клиничком сликом. Од тога је 21 мушкарац, а остало су жене.

Наставља се акција повратка наших држављана из света. До сада је превезено близу 2 хиљаде људи. Авион “Ер Србије” А319 одлетео је јутрос из Београда за Истанбул одакле ће вратити наше држављане. За данас планиран лет и за Букурешт.

Око 290 грађана у Србији прекршило је меру самоизолације и против њих су покренути поступци пред надлежним судовима, рекао је министар унутрашњих послова Небојша Стефановић за ТВ Пинк и додао да је тренутно око 80.000 људи у самоизолацији.

Девет здравствених радника у Нишу је позитивно на коронавирус, а у самоизолацији се налази њих 32, каже епидемиолог Бранислав Тиодровић за ТВ Прва. Истакао је да се сви добро осећају и нагласио да нема доказа да се неко од пацијената у болници заразио од лекара. Додао је и да је хала “Чаир” у Нишу од данас спремна да прими пацијенте, а да је њен капацитет око 250 пацијената.

У Ваљево је 50 особа оболело од коронавируса, а 600 људи је у изолацији. И у том граду се спремају објекти за прихват оболелих са најблажом клиничким сликом. За то су предвиђени хотел “Нарцис” и Пољопривредна школа са својим домом ученика.

Простор Новосадског сајма од данас је оспособљен за смештај око 1.000 људи.

„Српска стварност“

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here