Mesto za reklamu
  1. 03. 2020.

У Србији је до сада од Ковиида-19 оболела укупно 171 особа, након што су забележена нова 22 случаја. Председник Александар Вучић рекао је на конференцији за новинаре да ће предложити Влади да се од сутра забрана кретања продужи од 17 часова до пет ујутру.

20.00 – Кина је показала да је пријатељ Србије “за вијек и вијекова”, поручио председник Вучић приликом дочека авиона који је довезао помоћ из Кине. Амбасадорка Кине Чен Бо је рекла да су Кина и Србија челични пријатељи који деле добро и зло.

19.39 –Авион српске националне авио-компаније који је довезао стручњаке и медицинску помоћ из Кине слетео је на београдски аеродром.

18.58 – Директорка РФЗО Сања Шкодрић је рекла да несметано функционише дијагностика свих других болести као и терапије. Наводи да се улаже труд да се у сваком моменту предвиди шта може да се деси. Истиче и да свих других лекова на рецепт има довољно.

18.55 – Наш циљ и задатак је да се, са 171 регистрованим случајем, настави борба која ће се састојати из изолације уз максималну примену хигијенских мера, рекла је директорка Института “Батут” Верица Јовановић. Истакла је да се не сме дозволити масовно ширење вируса и да су наредне две недеље кључне.

18.43 – Пораст оболевања се очекивао. То јесте последица појачаног уласка у нашу земљу али и тога што мере нису дале резултате јер су и даље пуна шеталишта, игралишта и продавнице. То је велики ризик за пренос инфекције, рекао је директор Инфективне клинике у Београду Горан Стевановић. Истиче да сви заједно морамо да водимо рачуна о нашем здрављу.

18.38 – “Народе, седи у кући и чувај животе. Посебно пензинери, будите код куће. Молба приватницима – немојте људе олако да отпуштате, помоћи ћемо, не обећавам оно што не можемо да урадимо, део губитака преузмите ви а део ћемо ми”, поручује Вучић.

18.30 – Од 5. марта у Србију су ушла 317.854 човека, рекао је Вучић и навео да су неки од њих директно знали да су заражени. Замолио их је да остану у кућама. Како је рекао, ако су људи у кућама, не могу да се заразе и не могу никога да заразе. 

18.24 – Тешка је ситуација. До сада је најтежи дан за нама. Свако мора са нечим да се помири. Борићу се за животе наших људи, рекао је Вучић. Каже да, ако опет буде велики број људи на улици, биће још строже мере које се тичу кретања људи 

18.16 – Радимо на производњи дезинфекционих средстава и маски унутар земље. Од среде, четвртка у свима апотекама широм Србије биће хируршких маски а много и епидемиолошких. Данас је велики дан кад стиже кинеска помоћ. Авион ће се вратити у Кину, по још један такав товар, рекао је председник Вучић. Додаје да је набавка респиратора велика ствар.

18.07 – Председник Александар Вучић је на конференцији за новинаре рекао да ће предложити да се забрана кретања продужи од 17 часова до пет часова ујутуру.

18.00 – Нова 22 случаја оболевања. Укупан број оболелих је 171.

Влада Србије је данас додатно пооштрила мере које се односе на спречавање ширења Ковида-19.

Обустављен је јавни градски превоз на територији Србије

Одлука о обустављању превоза ступа на снагу од 20 часова, и не односи се на такси превоз, путничка возила и превоз за запослене.

Забрана кретања од 20 часова до 5 часова ујутру свакога дана, измењена је за дан недељу, тако да грађани старији од 65 година могу напуштати своје домове од 3 до 8 часова ујутру, ради куповине намирница у самопослугама или лекова у апотекама.

Списак продавница којe ће радити недељом у том периоду јавно је доступан на сајту www.covid19.rs као и на сајту Владе Републике Србије.

За све особе млађе од 65 година, период забране кретања мења се за суботу када ће кретање бити забрањено од 20.00 до 3 часа ујутру.

Такође, забрањује се рад свих објеката и локала унутар тржних центара изузев самопослуга, продавница хране и апотека.

Забрањује се боравак у свим парковима и на јавним површинама намењеним за рекреацију и спорт, вечерас од 20 часова.

Забрана јавног окупљања у затвореном простору пооштрена је тако да у затвореном простору не може боравити више од пет особа.

„Српска стварност“ / РТС /

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here