Mesto za reklamu
  1. 06. 2020.

Министарство здравља Владе Републике Србије саопштило је да је у последња 24 сата тестирано 4.308 особа, од којих су 73 позитивне на коронавирус. У установама социјалне заштите заражене 152 особе

Од последњег извештаја преминула је још једна особа, па је укупан број смртних случајева повећан на 250.

Број активних случајева је 475, а на респираторима је 15 пацијената.

У Србији је од почетка епидемије заражено укупно 11.896 особа.

Од почетка епидемије тестирано је 276.810 особа које су испуњавале критеријум дефиниције случаја, а проценат смртности је 1,69 одсто, наводи се у саопштењу.

Министар здравља Златибор Лончар данас је потврдио да се вирус корона појавио у Студентском дому “Карабурма”, али да је ситуација под контролом. Министар је рекао да је заражено неколико студената и да се проверавају њихови контакти.

У установама социјалне заштите заражене 152 особе

Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Владе Републике Србије саопштило је да је, закључно са данашњим даном, у установама социјалне заштите и домовима за смештај одраслих и старих потврђено присуство коронавируса код 117 корисника и 35 запослених.

Дом за смештај одраслих и старијих ”Доживети стоту”, Београд, Дом за смештај одраслих и старијих ”Стара пруга”, Умка и Дом за смештај одраслих и старијих ”Радост” у Неготину, решењем о забрани рада Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, не пружају услугу социјалне заштите домског смештаја одраслих и старијих.

Укупан број излечених корисника установа социјалне заштите износи 518, а број излечених особа које су запослене у установама социјалне заштите је 187.

Корисници у установама социјалне заштите за које постоји процена да могу бити потенцијални преносиоци вируса смештени су у изолацију, док запослени у установама социјалне заштите код којих постоји оваква опасност не долазе на посао и налазе се у кућној изолацији, наводи се у саопштењу.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here