Mesto za reklamu
  1. 11. 2020.

У српским срединама на Косову и Метохији  преминула је још једна особа из Звечана, од последица ковида 19, а регистрована су 84 нова случаја инфекције коронавирусом, међу тестираних 179  узорака, саопштено је из Кризног штаба у Косовској Митровици. КБЦ у Грачаници успешно се носи са приливом пацијената.

Инфициране особе су из Косовске Митровице – 25, Звечана – 14, Зубиног Потока – 5, Лепосавића – 12, Грачанице – 8, Косовске Каменице – 5, Прилужја – 2, Пећи – 2, Штрпца – 3 и Гњилана – 8.

Од почетка епидемије средином марта, тестирана је 6.681 особа, међу којима је код 1.492 потврђено присуство вируса. Активно је 407 случајева, док је 1.045 излечених.

У српским срединама на КиМ преминуле су укупно 42 особе оболеле од ковида 19.

КБЦ у Грачаници успешно се носи са приливом пацијената, апел да се грађани придржавају мера

У трећем таласу епидемије у српским општинама јужно од Ибра потврђена су 44 случаја коронавирусом, док их је у Клиничко-болничком центру у Грачаници било збринуто укупно 69. Иако се засад успешно носе са приливом пацијената, из те здравствене установе апелују на грађане да се придржавају превентивних мера.

Директор болнице у Грачаници Братислав Лазић каже за РТС да је епидемијска ситуција у општинама јужно од Ибра озбиљна са тенденцијом даљег погоршања што се закључује из повећаног прилива пацијената који се јављају ковид амбулантама.

“У Грачници која је највећа српска општина јужно од Ибра и најбрже расте број заражених. Долазе пацијенти са озбиљно погоршаним здравственим стањем”, наводи Лазић.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here