Mesto za reklamu
  1. 03. 2020.

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Владе Републике Србије Марко Ђурић саопштио је синоћ да је једна особа заражена коронавирусом у српским срединама на Космету.

Ђурић је навео да је оболела жена из села Добротин у близини Липљана, стара 62 године, и додао да је она најпре примљена у КБЦ Приштина у Грачаници, а потом је транспортована у КЦ Ниш.

Према његовим речима, породици пацијенткиње одмах је наложена самоизолација уз надзор, као и медицинском особљу које је, уз мере заштите, било у контакту са зараженом особом.

Ђурић је указао на то да у албанским срединама има 88 оболелих, и напоменуо да је обезбеђено 10 пумпи за дезинфекцију за српске општине јужно од Ибра, као и 832 пакета са средствима за хигијену за социјално најугроженије становнике општина Косовска Митровица и Лепосавић.

Директор Канцеларије је навео да је у лабораторији Техничке школе у Косовској Каменици почела производња алкохола и сапуна за локалне потребе, а у северној Косовској Митровици, на улазу у Дом здравља, постављен је импровизовани објекат (контејнер) за пријем и тестирање пацијената на коронавирус.

У општини Лепосавић, како је навео, обезбеђени су пакети помоћи за пензионере чија су примања мања од 15.000 динара, као и још 760 заштитних маски за вишекратну употребу и 5.000 пари заштитних рукавица.

Ђурић је истакао да су у општини Србица монахињама у манастиру Девич достављени пакети хране, а да се за пензионере са малим пензијама обезбеђују пакети помоћи и континуирано се прикупљају здравствене књижице пацијената ради организоване набавке лекова.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here