Mesto za reklamu
  1. 03. 2020.

Министар одбране у Влади Републике Србије Александар Вулин обишао је данас завршне припреме за пријем инфицираних коронавирусом у Хали Чаир у Нишу, у пратњи градоначелника Дарка Булатовића и лекара.

Вулин је том приликом рекао да је, у складу са одлукама Кризног штаба, Војска Србије учинила све што је потребно да би се и овај објекат у Нишу ставио у функцију лечења заражених са блажим симптомима коронавируса.

Министар је подсетио на то да је спремно 256 постеља, додајући да је све максимално комфорно, у мери у којој је то могуће, и да су обезбеђене просторије не само за спавање, већ и за свакодневне активности и исхрану.

Оно што је најважније, како је подвукао, јесте да је обезбеђен довољан број лекара и медицинских сестара, као и добра здравствена заштита, истакао је Вулин.

Он је додао да је тренутно спремно још 280 постеља у другим халама у Нишу, а да ће, уколико буде потребно, у складу са проценом Кризног штаба, Војска Србије бити спремна да се стави на располагање и у евентуалним додатним објектима.

Вулин је изразио захвалност Граду Нишу и Министарству здравља на сарадњи.

Булатовић је рекао да је све оно што је тај град требало да уради испуњено у року, напомињући да је, према оцени Министарства здравља и Института за јавно здравље, све успешно урађено.

Пред нама је да и даље све логистички подржавамо, у мери наше надлежности, како би овај објекат функционисао у најбољем реду, истакао је градоначелник Ниша и додао да се упоредо завршава и сређивање мањих простора у школама “Душко Радовић” и “Мика Антић”, које су такође спремне за пријем заражених.

Епидемиолог Бранислав Тиодоровић, члан Кризног штаба Владе Србије, истакао је да се крајем ове недеље очекује још један талас оболелих, наводећи да ће на југу Србије то можда бити већег интензитета него до сада и да зато морамо да будемо припремљени.

Према његовим речима, услови који су створени у Хали Чаир, захваљујући Војсци Србије и Клиничком центру Ниш, оптимални су да могу да се приме лако оболели, а ово ће бити центар не само за Ниш, већ и за околне градове.

Свесни смо тога да треба добро издржати наредне две недеље, да стигнемо до Васкрса, када очекујемо један пад, не значајан, али благи, и да из априла изађемо са бољом ситуацијом, истакао је Тиодоровић и као услов за то навео останак код куће свих који не морају да излазе због посла.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here