Mesto za reklamu
  1. 04. 202.

Нова влада на Космету  одлучила је да на 12 дана поново уведе полицијски час, један од облика спречавања ширења корона-вируса, а међу мерама су и затварање ресторана и тржних центара.

Министар здравља Арбен Витиа најавио је да мере ступају на снагу 6. и бицће ревидиране 18. априла. Грађанима ће бити дозвољено кретање од 05:00 до 22:00. У време полицијског часа кретање ће бити дозвољено само хитним здравственим случајевимаа.

Ресторанима ће бити дозвољено да пружају услуге за понети и да продају наручену храну, без задржавања наручилаца. Рад ће бити дозвољен маркетима, апотекама и пекарама. Студентски домови и мензе биће затворени од 6. до 18. априла.

Све особе које буду долазиле на Косово из ризичних подручја према критеријуму Европске уније, биће у обавези да покажу негативан пи-си-ар тест или да буду у карантину седам дана. Ако су у транзиту, у року од пет сати морају да напусте Косово.

У срединама под надзором здравственог система косовске владе свакодневно расте број новоинфицираних. Тренутно је преко 14.000 особа заражених вирусом а од почетка епидемије преминуло је близу две хиљаде људи.

На Косову и Метохији још 11 преминулих и још 512 новозаражених

На Косову и Метохији, у срединама под надзором здравственог система косовске владе, у последња 24 часа преминуло је 11 особа од последица ковида 19.

Од избијања епидемије преминуло је 1.926 особа са, према наводима лекара, другим пратећим болестима.

Институт за јавно здравље у Приштини регистровао је 512 нових случајева инфекције коронавирусом на основу тестирања 4.718 узорака.

Активна су 14.284 случаја.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here