Mesto za reklamu
  1. 09. 2021.

У Црној Гори је У последња 24 сата регистрован 531 нови случај коронавируса, а 10 особа је умрло, саопштио Институт за јавно здравље Црне Горе (ИЈЗЦГ).

Укупно је тестирано 3.968 особа.

Удео новопозитивних је 13,38 одсто

Број вакцинисаних грађана против корона вируса порастао је откако су на снагу ступиле строже епидемиолошке мере, изјавила је данас за Радио Црне Горе докторка подгоричког Дома здравља Слађана Рачић.

Како је докторка навела, само је у Подгорици у последњих недељу дана вакцинисано хиљаду грађана више него у првих десет дана септембра, преноси РТЦГ.

“Од 11. до 17. септембра у Подгорици имунизовано је 6.860 особа, од тога 4.950 првом дозом вакцине. Верујемо да је то резултат одговорности грађана који желе да се заштите и да нормално живе и раде, али је то такође и показатељ да прописане мере дају резултате”, истиче Рачић.

Она је појаснила да се вакцинални пункт Музички центар претвара у патронажни стационар где ће ковид пацијенти са благом и умереном клиничком сликом примати терапију, јер се на тај начин жели помоћи Јединици за патронажу која дневно обиђе и до 700 болесника.

Како је саопштено из Дома здравља, грађани Подгорице од понедељка могу да се вакцинишу у здравственом објекту Центар који се поново отвара.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here