Mesto za reklamu
  1. 01. 2022.

У Подгорици и више других црногорских градова и вечерас су одржани протести против предлога формирања мањинске владе.

У Подгорици је испред црногорске Владе одржан нови протест грађана, а међу окупљенима су били функционери Демократа Данило Шарановић и Албин Ћеман, пренеле су подгоричке “Вијести”.

Испред Владе је и био лидер и посланик Праве Црне Горе Марко Милачић, као и посланик Уједињене Црне Горе Владимир Добричанин.

Испред скупштине је поручено да владајућа већина треба да се договори, да се не би суочили с отпором с којим се суочила претходна власт на изборима 30. августа.

Грађани су скандирали “издаја” и “узео си паре Дритане”.

Они су најавили нови протест за сутра у 17 часова, позивајући све посланике власти да присуствују.

После тога кренуло се у шетњу Улицом слободе.

Вечерас су и грађани Никшића који протестују због, како кажу, чувања изборне воље од 30. августа, одлучили да се окупе испред зграде Општине.

Вечерас је са њима потпредседник Општине Митар Горановић, али и остали чланови Демократа, као и представници покрета “Не дамо Никшић”.

Ту су и представници НВО Михољски збор.

Испред просторија ООГП УРА обратио се потпредседник општине Митар Горановић, из редова Демократа.

Он је казао да бране слободу освојену 30. августа коју им је оставио митрополит Амфилохије.

Аница Ђуровић из Уједињене Црне Горе казала је да данас предлажу мањинску владу са онима који су хтели да их депортују ”тракторијадом”.

“Грађани Никшића и целе Црне Горе знају да су мањине позване у владу, али да ниси хтеле. Сада хоће у владу јер имају подршку ДПС”, казала је Ђуровић и додала да ће бранити ону лучу слободе истим улицама одакле се проламало “Нек се чује до небеса, нема више ДПС-а”.

Милутин Буторовић испред покрета “Не дамо Никшић”, казао је да су се и вечерас окупили да поруче оно што су поручивали већ неколико ноћи са ових скупова, а то је да неће дозволити прекрајање изборне воље која се десила 30. августа 2020. године.

Грађани који протестују због намере рушења Владе премијера Здравка Кривикапића и формирања мањинске владе што тражи Грађански покрет УРА окупили су се вечерас и на которској раскрсници на Јадранској магистрали у близини аеродрома Тиват.

Они су на кратко блокирали одвијање саобраћаја.

Скуп је обезбеђивало неколико десетина полицајаца из Тивта и Котора, а окупило се пар стотина грађана.

Иза скупа стоји како је речено, Организациони одбор народних протеста за целу Црну Гору.

„Српска стварност“ / Агенције и гласила Србије и Црне Горе /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here