Mesto za reklamu
  1. 05. 2021.

Адвокат Тома Фила изразио је забринутост, јер је британски адвокат Сајмон Лоз именован за заступника и српских и албанских жртава на предстојећем суђењу бившим политичким лидерима ОВК пред судом за злочине у Хагу.

“Нико није раговао на ту вест, а то је нешто што може неповољно да утиче на крајњи исход суђења Хашиму Тачију и осталима. Заправо, за њих је то повољно, јер је, нажалост познато да став Велике Британије није увек ишао нама у прилог. Неприхватљиво је да допустимо да оптужени добију блаже казне. Како један адвокат може да брани и албанске и српске жртве. На страну то што је Енглеска традиционално против Србије по тим питањима. Много косовских злочинаца је ослобођено на основу извештаја који су сачињавали бртиански стручњаци”, рекао је Фила за Косово онлајн.

Сматра да је потребно да Србија затражи да се за српске жртве именује неко од српских адвоката, који су регистровани при Трибуналу у Хагу.

“Српске жртве треба да заступа српски адвокат. Србија то треба да иницира. Све је некако препуштено судбини, није требало ни да се дозволи да енглески адвокат буде правни заступник српским жртвама. Ја сам покушао да покренем то у питање у Скупштини Србије, али безуспешно. Мислим да је јако важно да се нешто предузме по том питању”, поручио је Фила.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here