Mesto za reklamu

08. 03. 2019.

Фондација “Заједно за младе – Проф. др Даница Грујичић” одржала је две трибине у Косовској Митровици.На трибинама је представљен рад ове фондације али се говорило и о реформи комплетног образовања и здравства у склопу подршке младима да остану у својој земљи и постану најбољи у својим професијама.

Даница Грујичић, шеф катедре хирургије на Медицинском факултету у Београду и начелник Центра за онкологију клинике за неурохирургију Клиничког центра Србије као и председник управног одбора фондације “Заједно за младе”је на трибини у амфитеатру Факултета техничких наука истакла да је фондација створена да помогне најбољима и најталентованијима међу младима.

“Знамо да свуда има пуно талентоване деце и да сви родитељи нису у истој материјалној ситуацији  да могу да испрате таленат своје деце и због тога је јако важно да се формира фондација која ће помоћи тој деци која имају или немају услове да свој таленат до максимума искористе, да оду негде, да освоје награде” казала је Грујичић.

Грујичић истиче да је долазак у Косовску Митровицу веома емотиван и том приликом позвала људе да посећују Косово и Метохију више.

“Било је дивно на Медицинском факултету, тамо ми је најлакше да говорим јер не морам да преводим латинске изразе и могу да се изражавам медицински. Заиста нисам очекивала овако велики број људи. Дирнута сам јер је увек за нас, који ретко долазе на Косово и Метохију то веома емотивно. Свако мора доћи овде да види како људи живе и да им је потребна помоћ” рекла је Грујичић.

Фондација “Заједно за младе” основана је на иницијативу студената Универзитета у Крагујевцу, чији је циљ проналажење младих талената из света науке, уметности и спорта и њихово стипендирање или финансирање како би могли у најбољем светлу да прикажу и развију своје таленте.

“Фондација нема чланова, јер за сада постоји само управни одбор који су оснивачи фондације и нас неколико старијих који желимо да им помогнемо. Иначе очекујемо да ћемо у својим срединама имати поверенике. 14. марта у Медија центру у Београду биће представљена Фондација као и веб сајт фондације, тако да ће и преко смс порука моћи да се помогне и сви методи прикипљања новца ће бити искоришћени. Негде ћемо скупљати појединачно, за свако дете посебно, негде ћемо скупљати за тим деце која треба да иду на такмичење. У сваком случају желимо да наградимо оне најспособније да ако они оду у иностранство да мисле на следеће младе генерације као што и ми данас мислимо на њих” закључила је Грујичић.

Присутнима су се обратили и професор на Факултету техничких наука Наташа Елезовић, представник студената Филозофског факултета Милица Марјановић, представник Факултета техничких наука Филип Јакшић и представник студената Милош Маровић као и представник “Фондације за младе” на Косову и Метохији Војин Чукурановић.

На трибини одржаној у амфитеатру Факултета технићких наука присуствовао је велики број људи, студената, ученика и грађана.

Прва трибина одржана је у амфитеатру Медицинског факултета и била је намењена студентима медицине.

„Српска стварност“  / Радио Косовска Митровица /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here