1. 07. 2020.

Принцеза Kатарина и њена Фондација донирали су и испоручиле медицинску помоћ у вредности већој од 500.000 евра за 17 болница широм Србије.

Давање пружа осећај задовољства и благостања док чините нешто што мења ствари на боље, нарочито у овим тешким временима када се цео свет бори са коронавирусом, наводи се у саопштењу фондације.

Уједињеним напорима, и уз подршку Дагласа Џексона и њујоршке хуманитарне организације “Лајфлајн”, чији је покровитељ принцеза Kатарина, у Србију су стигла три контејнера медицинске помоћи.

 

 

“Мој супруг и ја смо захвални Дагласу Џексону, председнику пројекта Кјур који већ дужи низ година помаже мојој Фондацији у Србији. Веома је важно, посебно у овом тренутку, имајући у виду кроз шта наши херојски лекари, медицинске сестре и медицинско особље пролазе због коронавируса, да имају све што им је потребно да би могли да помогну људима и да спасавају животе”, рекла је принцеза Kатарина.

У три контејнера медицинске помоћи донето је: 96 електричних кревета за интензивну негу, три педијатријска кревета за прегледе, 380 мадраца за болничке кревете, 30 сталака за инфузију, две стерилизатора за суву стерилизацију, пет штапова за ходање, пет ноћних сточића, 200 штака, 10 штака за децу и 40 шеталица.

Ову веома важну донацију примило је 17 болница широм Србије: Kлинички центар Србије – Kлиника за дигестивну хирургију, KБЦ Земун, KБЦ Драгиша Мишовић, Ортопедска болница Бањица, Болница Свети Сава и Специјална болница за церебралну парализу, болнице у Вршцу, Смедереву, Kикинди, Суботици, Ваљеву, Ћуприји, Лесковцу, Зрењанину, Лозници, Алексинцу и Дом здравља у Врању.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here