Mesto za reklamu
  1. 03. 2020.

У другој сезони фудбалске Лиге нација, Србија ће играти у Лиги Б против Русије, Турске и Мађарске. Репрезентација Србије добила је ривале за другу сезону у Лиги нација.

Жреб у Амстердаму сместио је Србију у групу са Русијом, Турском и Мађарском.

“Могло је сигурно и лакше да буде, добили смо једну од најтежих група. Мислим да можемо да играмо са свима и да очекујемо добар резултат. Много тога зависиће од распореда, али и предстојећег Европског првенства, ако успемо да се пласирамо. Све је онда другачије, пре свега атмосфера. Не можемо, дакле, да причамо ништа унапред, али сигурно да нас очекују занимљиве утакмице. Никоме неће бити лако”, изјавио је спортски директор Фудбалског савеза Србије Владимир Матијашевић за сајт ФСС-а.

Овај циклус Лиге нација биће део квалификационог система за пласман на Првенство света 2022. у Катару, на коме ће учествовати 13 репрезентације из Европе.

Главне квалификације биће одржане током 2021. године у десет група. На завршни турнир пласираће се десет првопласираних селекција.

За преостала три места бориће се десет другопласираних репрезентација из група и две најбоље селекције из Лиге нација по коефицијенту УЕФА које нису избориле пласман међу прве две у квалификационим групама.

Тих 12 репрезентација биће подељене у три костура са по четири тима, који ће по систему полуфинала и финала дати три преостала учесника Светског првенства у Катару.

Србија је у премијерном издању Лиге нација била у Ц Лиги, али је из групе са Црном Гором, Румунијом и Литванијом као победник прешла у Б Лигу.

Једина измена у односу на прву сезону је то што ће у А лиги уместо 12 бити 16 тимова.

Такмичење почиње 3. септембра, а трофеј брани селекција Португалије.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here