05.09.2019.

Комесар Европске уније за проширење Јоханес Хан поручио је политичким лидерима у БиХ да наставе са дијалогом без даљег одлагања.

„Формирање власти у Босни и Херцеговини од суштинске је важности за процес европских интеграција. У том контексту, ангажовао сам се са Председништвом БиХ да охрабрим политичко вођство да спроведу споразум од 5. августа. Од њих очекујем да преузму одговорност и наставе са дијалогом ради именовања Савета министара, без даљег одлагања, скоро годину дана након одржавања избора“, рекао је Хан.

Он је истакао да је то неопходно како би се кренуло даље након мишљења Европске комисије о захтеву БиХ за чланство у ЕУ.

„Не постоји кредибилна алтернатива ЕУ за перспективу Босне и Херцеговине. Тренутни застој подрива оправдана очекивања грађана Босне и Херцеговине за просперитетну будућност у својој земљи“, рекао је Хан, пренео је Танјуг.

Данас је истекао рок од месец дана да се формира власт у БиХ, који је постављен на основу споразума који су 5. августа потписала три члана Председништва БиХ.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here