Mesto za reklamu
  1. 0 04. 2020.

Министарство унутрашњих послова Владе Републике Србије саопштило је да су припадници Одељења за сузбијање високотехнолошког криминала тог министарства ухапсили В. П. (1986) из Београда због постојања основане сумње да је извршио кривично дело изазивање панике и нереда. Ухапшена и особа која је претила Драгану Ђиласу, председнику ССП.

Сумња се да је он јуче, на друштвеној мрежи Твитер, ширио лажну вест како „има информацију из министарства да ће сутра у 18 часова да се објави забрана од 24 сата, која вероватно креће за 48 сати и да ће трајати вероватно до 15. априла, као и да ће само по један члан домаћинства моћи да изађе из куће сваки други дан до продавнице и назад“.

Осумњиченом је одређено задржавање до 48 часова и он ће, уз кривичну пријаву, бити приведен Вишем јавном тужилаштву у Београду, наводи се у саопштењу.

Министарство унутрашњих послова Владе Републике Србије саопштило је данас да су припадници Одељења за сузбијање високотехнолошког криминала МУП-а ухапсили и  И. И. (1976) из Београда због основане сумње да је извршио кривично дело угрожавање сигурности. Он је осумњичен да је са очевог профила на друштвеној мрежи Фејсбук упутио претње председнику Странке слободе и правде Драгану Ђиласу.

Осумњиченом је одређено задржавање до 48 часова, и он ће, уз кривичну пријаву, бити приведен Вишем јавном тужилаштву у Београду.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here