Mesto za reklamu
  1. 02. 2019.

Премијер привремених приштинских институција Рамуш Харадинај назвао је данас “претеривањем” најновије претње ратом градоначелника Јужне Митровице Агима Бахтирија, оценивши да једину опасност представљају “планови везани за трговину територијом”.

“Ми смо навикли на такве изјаве господина Бахтирија и он има неки свој начин изражавња. Једину опасност коју видим за дестабилизацију представљају планови везани за трговину територијом. Мислим да су и господин Бахтири и господин Ракић заинтересовани за нормализацију односа”, рекао је Харадинај на конференцији за медије, која је одржана након састанка косовске владе, а преноси РТК на српском језику.

Бахтири је претходно запретио да ће „доћи до рата ако неко такне Митровицу“, а у оквиру споразума између Приштине и Београда.

Председник Српске листе Горан Ракић потом је рекао да је српски народ на Косову и Метохији са највећом озбиљношћу и забринутошћу примио најновије претње ратом од стране албанског градоначелника јужног дела Косовске Митровице Агима Бахтирија, те да он очекује да реагују Кфор и Еулекс у складу са својим обавезама, а како не би дошло до нарушавања мира и сигурности грађана.

Харадинај је данас поновио похвале на рачун рада доскорашњег министра пољопривреде Ненада Рикала са Српске листе, којег је, иначе, у суботу сменио на захтев Социјалдемокрастке партије.

Храдинај је закључио да треба да се и даље преговара о томе ко би могао да дође на чело тог министарства, као и да за сада нема потенцијалних кандидата.

„Српска стварност“ / РТК, Радио КиМ /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here