Mesto za reklamu
  1. 02.2019.

Премијер Косова Рамуш Харадинај рекао је да је Косово прекинуло комуникацију са Мисијом Унмик и да стога не сматра да су писма која ова мисија шаље Уjeдињеним нацијама одраз истине.

Ова изјава је уследила пошто је Генерални секретар УН Антонио Гутерес оценио да је највећи проблем у односима Београда и Приштине такса од 100 одсто на српску робу, пренео је Радио Слободна Европа.

“Ми не комуницирамо више са њима. Људи Унмику пишу та писма и шаљу их тамо. Не сматрам да је то одраз истине. Тензије између Косова и Србије, ако баш хоћемо тако, створио је рат, нанесене штете и велики бол, као и нерешавање односа једним уговором о признању. Док нема признања, нормално је да ће бити и тензија”, рекао је Харадинај приликом посете фабрици за прераду кромпира у Пестови, општина Вучитрн.

Харадинај је такође рекао да неће бити никакве корекције границе између Косова и Србије и да је Косово спремно за један споразум који регулише све теме, а не за споразум чији је циљ територија и граница.

Ова изјава уследила је дан након што је председник Косова, Хашим Тачи изјавио у Њујорку да ће корекција границе бити део коначног споразума Косова и Србије.

Поновио је да је Косово спремно за дијалог, али без условљавања.

„Српска стварност“ / Радио К и М /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here