Mesto za reklamu

20.08.2019.

Није постигнут договор, иако постоји обострано расположење за предизборну коалицију, изјавио је лидер Алијансе за будућност Косова (АБК) и премијер у оставци Рамуш Харадинај после састанка са својим замеником у влади и лидером Социјалдемократске иницијативе (СДИК) Фатмиром Љимајем.

“Састао сам се с Љимајем, он није имао прилику да разговара с руководством СДИК, али постоји расположење, али нисмо се сложили ни о каквом споразуму”, рекао је Харадинај.

Харадинај је потписао предизборни коалициони споразум Социјалдемократском партијом Косова Шпенда Ахметија и након потписивања споразума изјавио да је могућа и широка предизборна коалицију у којој ће бити и Социјалдемократске иницијатива Фатмира Љимаја и Алијанса ново Косово Беџета Пацолија.

“Ми нисмо део сценарија за нови ПАН (предизборна коалиција пред изборе 2017 године). Нити за ПАН 2 или ПАН 3. Ми смо спремни да саслушамо друге политичке субјекте и да чујемо њихове ставове. Оно што ми радимо је да не чекамо никога већ само стварамо осовину победе, која је нада за грађане Косова”, рекао је Харадинај, преносе приштински медији.

Јучерашњи коалициони споразум између АБК и СДПК је прва предизборна коалиција између странака пред најављене ванредне парламентарне изборе на Косову.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here