Mesto za reklamu
  1. 08. 2019.

Одлазећи премијер привремених приштинских институција Рамуш Харадинај први пут је признао да је био приморан да поднесе оставку због међународног притиска у вези са укидањем такси од 100 одсто на робу из Србије и БиХ, преноси приштинска Газета еxпрес.

Харадинај је у интервјуу за ЕкономиксОнлине критиковао земље Квинте, које, према његовим речима, врше сталне притиске на Приштину, али не и на Београд.

Он тврди да ће, ако се такав притисак настави, доћи до дестабилизације Балкана.

“Земље Квинте су савезници Косова, али су заинтересоване за добре односе са Србијом. Они морају да схвате да не треба вршити притисак на Косово јер је тај притисак чудним мерама приморао владу да поднесе оставку. Ако желе дестабилизацију Косова или повратак кризе на Балкан, они то могу учинити, али ту не побеђује ни Косово, ни регион, ни међународна заједница. Дошли су до свог циља, могу нас убити ако желе, али више не могу да нас убеде под притиском”, рекао је Харадинај.

Он је сматра да земље Квинте морају да врате притисак на Србију, која, како је рекао, недвосмислено условљавала започињање дијалога укидањем такси.

“Шта ће нам онда тражити за признање ако само за почетак дијалога траже тржиште”, каже Харадинај.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here