Mesto za reklamu
  1. 07. 2019.

Улога Француске у постизању споразума између Београда и Приштине све је већа, изјавио је на пријему у француској амбасади поводом Дана пада Бастиље, премијер привремених приштинских институција Рамуш Харадинај, који је позвао француског председника Емануела Макрона да се још више ангажује на решавању тог питања.

Рамуш Харадинај наводи да је признање постојећих граница између Косова и Србије, клучно за даљи дијалог.

“Користим ову прилику да се захвалим и позовем француског председника да се још више ангажује на решавању овог питања. Оно што је сада потребно јесте проналажење оквира за узајамно признање постојећих граница између Косова и Србије, које је клучно за даљи дијалог”, рекао је Харадинај, пренео је РТК2.

Француски амбасадор у Приштини Дидије Шабер је у обраћању присутнима нагласио да дијалог између Београда и Приштине мора бити настављен. Шабер је, поред осталог, рекао и да “Косово заслужује да се нађе у Међународној заједници”.

Тачи је у свом обраћању нагласио да ће Косово наставити да буде упорно у својим тежњама да се што пре придружи НАТО-у и ЕУ.

Француска амбасада у Приштини организовала је свечани пријем поводом 14. јула, Националног празника Француске, а пријему су, поред бројних званица, присуствовали и председник и премијер привремених институција у Приштини, Хашим Тачи и Харадинај.

„Српска стврност“ 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here