Mesto za reklamu
  1. 03.2019.

Косовски премијер Рамуш Харадинај сменио је Весну Микић са места заменика министра правде, наводећи да у косовској влади и косовским институцијама “нема места за појединце, без обзира на њихову етничку припадност, који могу да омаловажавају заједничке евроатлантске вредности”.

Микићева за РТС каже да је Харадинај показао да је далеко од демократских норми на Косову.

Весна Микић је на свом приватном Фејсбук налогу, поводом 20 година од НАТО бомбардовања СР Југославије, написала “да је над једном сувереном земљом која се деценију уназад борила против албанског тероризма у оквиру својих граница, извршен намерно планирани геноцид од стране НАТО алијансе”.

“У Влади и институцијама Републике Косово нема места за појединце, без обзира на њихову етничку припадност, који вређају заједничке евроатлантске вредности. Нарочито када је држава Косово створена управо на основу ових вредности. Изјава заменика министра у Министарству правде, Весне Микић, да је НАТО бомбардовање било геноцид над српском државом и народом, неприхватљива је и поклапа се са говором мржње, санкционисана уставом и законом. Стога сам данас са дужности отпустио заменицу министра Микићеву”, написао је Харадинај на свом Фејсбук налогу и објавио фотографију одлуке.

Весна Микић је овим поводом за РТС изјавила да Рамуш Харадинај има права да смењујуе министре и заменике министара, али да начин на који је то урадио у њеном случају показује да је далеко од демократских норми на Косову.

“Ја сам на том месту била због свог народа а ако сам направла неки прекршај тиме што сам казала да се Србија борила против албанског тероризма, нека ми докаже да није тако. Јер знамо сви да је узрок свих дешавања на Косову био управо тај албански екстремизам и њихове акције усмерене против Срба али и наше војске и полиције, јер је деценијама уназад наш народ на КиМ био на мети њихових напада, силовања, рушења гробаља и свега осталог чему смо били изложени”, навела је Микићева за РТС.

Она је објаснила да је посланица Ганимете Муслију “упала на њен” Фејсбук профил и известила Харадинаја о томе шта је написала.

“Скинула је фотографију, цео текст и директно се обратила Харадинају са захтевом за моју смену јер нас, како је навела, албански народ плаћа из свог буџета. Међутим, ја сам јој у личној преписци објаснила и одговорила да нас они не плаћају, већ да смо, Срби јужно од Ибра насилном интеграцијом постали порески обвезници и да измирујемо све обавезе”, објашњава Микићева, која ће, како највљује, сутра отићи на посао и захтевати да добије решење лично на увид.

„Српска стварност“ / РТС /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here