Mesto za reklamu
  1. 02. 2019.

 Премијер привремених приштинских институција, Рамуш Харадинај, тврди да ће таксе повећане за сто одсто на производе из Србије и БиХ остати на снази све док је он на тој позицији.

„Надам се да сте ме добро чули. Видите где сам дошао да вам то кажем“, рекао је Хардинај у Глођану, месту крај Пећи, где је рођен.

Поновио је да таксе неће бити укинуте све док, како је навео, „Србија не призна косовску независност“.

С друге стране, сматра да услове које Београд поставqа Приштини за наставак дијалога треба укинути.

„Ако се повучемо и укинемо таксе, они сутра могу тражити Трепчу, уклањање војске и још понечег“, рекао је Харадинај, пренела је РТК на албанском језику.

Говорећи о ставу коалициије о таксама, Харадинај је рекао је одлука донета договорно.

„Такође тражим подршку од политичких партнера, иако можемо имати различита мишљења. Једна ствар је истинита, када смо доносили одлуку о порезу, били смо једногласни, сви су били за. Није добро никоме да покуша да суспендује таксе без претходног договора“, рекао је Харадинај.

Харадинај се противи противи захтевима САД и Европске уније да таксе буду суспендоване на српску робу, што је постала препрека за наставак дијалога.

Демократска странка Косова, Кадрија Весељија, предложила је раније да таксе буду суспендоване на 120 дане, али Харадинај на то није пристао.

„Српска стварност“ / РТК, Радио К и М /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here