Mesto za reklamu
  1. 05. 2022.

Забринут због могућег ширења мајмунских богиња. Светска здравствена организација (СЗО) ће данас сазвати хитан састанак због повећања броја случајева мајмунских богиња, преноси британски лист Индипендент.

Британски секретар за здравство Сајид Џавид изјавио је да је Агенција за здравствену безбедност Уједињеног Краљевства (УКХСА) данас потврдила још 11 случајева мајмунских богиња у Великој Британији, а већина оболелих има благе симптоме, наводи британски лист.

У Великој Британији је укупно регистровано 20 случајева.

“УКХСА је потврдила 11 нових случајева мајмунских богиња у Великој Британији. Јутрос сам обавестио министре здравља Г7 о ономе што до сада знамо”, изјавио је Џавид и додао да су британске здравствене власти набавиле додатне дозе вакцина које су ефикасне против ове болести, преноси Индипендент.

СЗО ће данас сазвати састанак водећих стручњака како би разговарали о тренутној епидемији, наводи Индипендент, позивајући се на писање Телеграфа.

Верује се да ће главне теме разговора бити начин на који се вирус шири, неуобичајено висока заразност међу геј и бисексуалним мушкарацима и ситуација са вакцинацијом, наводи британски лист.

Регионални директор Светске здравствене организације за Европу Ханс Клуге изјавио је данас да је забринут да би се ширење мајмунских богиња могло убрзати у региону јер се људи окупљају на забавама и фестивалима током летњих месеци.

“Како улазимо у летњу сезону у европском региону, са масовним окупљањима, фестивалима и забавама, забринут сам да би се преношење могло убрзати, јер се тренутно откривају случајеви међу сексуално активним људима, а симптоми су многима непознати”, навео је Клуге у саопштењу, пренео је Ројтерс.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here