Mesto za reklamu
  1. 02. 2020.

Нови хотел “Мона” на Дорћолу, који је данас отворен, биће развојни пројекат за тај део града, који ће да “процвета”, приметио је данас председник Александар Вучић.

“Пре две године био сам овде, на почетку радова, овде је била рупа, велика киша, а ја сам се питао како ово и није неко место, како ће да успе, нема довољно простора… Данас ова лепотица од зграде, биће развојни пројекат за овај део града. Цео Дорћол ће да процвета и због хотела”, рекао је Вучић. Он је истакао да у хотелима Моне ради 800 људи, у Београду, Сопоту, на Златибору, те да је Мона једно од значајнијих српских предузећа, са више од 50 продавница у Србији, Северној Македонији, БиХ, Црној Гори…

“То је за нашу земљу од огромног интереса и значаја. Желимо да запошљавате још већи број људи у Србији и региону”, поручио је Вучић власницима, породици Момировић.

Они, каже, добро знају да границе не смеју да постоје за бизнис.

Такође, истакао је да власници за инвестицију од 30 милиона евра, нису тражили ни динар од државе, иако су могли да добију субвенције, већ да су све платили својим новцем.

“Од породичног удруживања заснованог на поштовању, љубави и заједничким интересом за просперитетом и очувањем породице, нема снажнијег и јачег мотива”, поручио је Вучић.

У том смислу, указао је да у Сент Галену постоји универзитет који има властити центар за породични бизнис.

“Данас се учи да је тржиште једино мерило вредности, за производ, услугу, за сваку копманију. Погледајте Монине торбе, то су торбе на највишем светском нивоу”, рекао је Вучић.

Он се осврнуо и на то што се власник хотела, Томислав Момировић, захвалио својим родитељима, Ðорђу и Нади, који су створили “Мону”, примедбом да би сам био веома срећан да једног дана чује од своје деце нешто слично.

“Нема ништа лепше лепше од тога. Ви сте изградили империју, они је направили још већом , значајнијом. Можете да се поносите”, рекао је Вучић.

и да запослени у том хотелу на најбољи “српски начин” дочекују госте, због чега ће имати велики успех.

Председник је рекао да је од министра Расима Љајића добио инфромацију да су у јануару оборени рекорди у туризму и да смо имали раст од 24 одсто по броју ноћења туриста у Београду у односу на исти период прошле године.

“Куд нам дође сад овај корона вирус, не могу да вам општем колико се нервирам око тога”, додао је Вучић.

Каже да је остварен раст од 140 одсто када је реч о кинеским туристима и да је баш сад дошла та општа паника у Европи због корона вируса.

Председник је додао да Србји не би сметало да наставе да долазе кинески туристи и да би било организовано да сви буду прегледани.

“Београд једна од најотворенијих градова и имаћемо све више успеха у туризму и хотелијерству”, поручио је Вучић.

Истиче, такође, да Србија има безвизни режима и са земљама на истоку и западу, са најмоћнијим азијским земљама.

Имамо највећи пораст броја туриста, Румуинија, Турска и Кина, рекао је он.

“Гледаћу да доведем Ердогана да проба ћевапе који се праве од јунетине и овчетине. Он је нормалан човек, воли да оде међу народ и да проба то што људи припрема. То ће бити сигнал и осталима да долазе у ваш хотел”, казао је Вучић.

Додао је да имамо и раст туриста из Русије и Немачке и да би са њима требало направити више аранжмана.

Поручио је хотелу Мона да истраје у наредна два или три месеца због панике и ширења негативних вести око корона вируса, као и да ће држава помоћи ако буде требало.

“Потребан нам је јак приватни сектор, а ми ћемо да чувамо стаибилност јавних финансија, као и јак динар.

Вучић је новинарима на питање на који је пројекат у земљи поносан, а који сматра највећим подвигом, рекао да ће о томе чиме је задовољан, чиме није, говорити на крају мандата, за две године.

Указао је да је, примера ради, поносан и на нови Монин хотел, иако није његових руку дело, јер, како је рекао, ако ништа друго, власници хотела ће моћи да кажу да су имали стабилан девизни курс, ниску инфлацију, да су створени услови да они могу нормално да послују.

“Поносан сам на све изграђене путеве, фискалну консолидацију, нижи јавни дуг, нижу незапосленост, на све фабрике. И ово је једна мала фабрика у којој ради 150 људи, од тога издржава породице. Мона плаћа порез. За комунално уређење овог дела платили су нам 1,5 милиона евра, од којих ми плаћамо плате, пензије…. Зато нам треба што више оваквих породица и компанија”, рекао је Вучић.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here