Mesto za reklamu
  1. 09. 2020.

Ово је споразум о економској сарадњи за нормализацију економских односа између земаља – поручио је Хоти после потписивања споразума Авдулах Хоти.

Премијер тзв. Косова Авдулах Хоти изјавио је данас у Вашингтону, након потписивања споразума са Београдом о економској сарадњи, да је за њега то први корак ка коначном споразуму.

– Мислим да је то велики дан, веома важан за Косово и регион. Овај споразум се односи на нормализацију економских односа две државе и подршку великим инфраструктурним пројектима који боље повезују две економије, који ствара бољи приступ региону и Европи. Ово данас није коначни споразум између Косова и Србије. То је споразум о економској сарадњи за нормализацију економских односа између земаља, али ја то видим и сви заједно видимо као велики корак у приближавању коначног споразума који ће значити И узајамно признавање – рекао је Хоти за Глас Америке.

Рекао је и да се радује што ће Израел признати једнострано проглашену косовску независност, након чега ће уследити успостављање дипломатских односа и економске сарадње.

– Верујем да је ово веома велико достигнуће уз помоћ САД – закључио је Хоти.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here