Mesto za reklamu
  1. 12. 2021.

Београдски надбискуп и метрополит Станислав Хочевар поручио је данас у божићној посланици да нам Божић најјасније показује правац у ком морамо ићи, ако желимо да будемо срећни.

Надбискуп је подсетио да људска историја и цивилизација јесу и остају бесконачан рудник мудрости у ком посебно блиста рођење сина Божијег, Исуса из Назарета.

“Са великом радошћу приближавамо се тој Божанској тајни. Зато вас моја браћо и сестре, сви драги верници и сви становници наше благословене Земље – храбрим да устрајете на том путу”, навео је.

Надбискуп је рекао да када кажемо да је пред нама славље Божића, не мислимопрвенствено на календар.

Божић нам говори, како је рекао, да се вечност преселила у нашу садашњост, да нас само дар утеловљења сина Божијег може излечити од свих наших духовних и моралних болести, и да је оно лек од свих застрањења и противречности које носимо у срцу.

Божић је зато, како је подсетио надбискуп Хочевар, најцеловитије надахнуће свима нама, земаљским људима; вечним тражитељима среће, али и вечно незадовољним бићима.

“Рођење сина Божијег говори да није истина да не постоји чист ваздух и чиста вода. Говори и да имамо лек за све болести, као и да постоји надахнуће за баш све људе у свим долинама наше планете”, рекао је Хочевар.

Божић нам најјасније показује правац у ком морамо ићи, нагласио је надбискуп.

“Браћо и сестре, нека вам је срећан и благословљен Божић! И нека вас славље Божића свом својом снагом уведе у Нову 2022. годину! Браћи и сестрама источне традиције: Мир Божији Христос се роди!”, поручио је на крају посланице надбискуп.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here