1. 09. 2019.

Заменик премијера у одлазећој влади и потпредседник Демократске партије Косова (ДПК) Енвер Хоџај рекао је да има информације да би још десет земаља могло да повуче признање.

“Имам поуздане информације и у дипломатским односима је то озбиљно питање. Користили смо дијалог да бисмо добили признање”, рекао је Хоџај у емисији Рубикон на приштинској КТВ телевизији, пренео је приштински портал Коха.нет.

Хоџај је напоменуо да му је “једна држава у региону рекла да Србија припрема кампању за повлачење признања”, а споменуо је и “средства која ће се користити за повлачење признања”.

Хоџај је рекао да за њега повлачење признања “није нова ситуација”.

“Постоји 13 земаља које су повукле признање. Једном морамо схватити карактер наше државности. Да смо члан УН, признање би било универзално. У овој ситуацији када земља призна Косово, морају се успоставити дипломатски односи. Постоје неке истине које су болне”, рекао је он и додао да је могло да се спречи повлачење признања.

Приштини је потребна спољна политика, рекао је Хоџај, која има “оперативни план и стратешко размишљање”.

Хоџај је у емисији нагласио да Приштина “мора да координира активности са партнерима како би обновили признање и да траже од Србије да заустави кампању о повлачењу признања.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here