Mesto za reklamu

01.11.2019.

Против осумњичених за умешаност у убиство Оливера Ивановића, Марка Рошића и Недељка Спасојевића у наредним данима биће подигнута оптужница, потврдио је за портал КоССев специјални тужилац Косова, Суљ Хоџа.

„Овог месеца, у наредних 15 до 20 дана, биће подигнуте оптужнице“, казао је Хоџа.

Наводи да ово тужилаштво има нова сазнања у вези са случајем убиства српског политичара, али да ће они бити познати за јавност у тренутку када се подигну оптужнице.

Марку Рошићу и Недељку Спасојевићу претходно је притвор продужен 22. октобра за наредна два месеца.

Рошићев адвокат, Махмут Хаљими, тада је поручио да ни приликом овог продужења притвора тужилац није представио никакве нове доказе, који би оправдали даље задржавање у притвору његовог клијента.

Рошић и Спасојевић, који је припадник Косовске полиције са севера Косова, налазе се у притвору још од 23. новембра 2018.

Тада је ухапшен такође још један полицајац, Драгиша Марковић, да би касније био пуштен из притвора.

Оптужнице и против осталих?

Ради се на томе да се подигне оптужница против свих осумњичених, такође је додао Хоџа у првом разговору.

У накнадном појашњењу за КоССев, специјални тужилац је потврдио да се очекује подизање „заједничке оптужнице“ против осталих осумњичених у овом случају.

Потпредседник Српске листе, Милан Радоичић, такође један од осумњичених за умешаност у ово убиство, тада је избегао хапшење. За њим је накнадно расписана потерница.

До сада је познато да се за случај убиства Оливера Ивановића, односно умешаност у убиство, терети седам особа. Потврђена су имена пет особа – Недељко Спасојевић, Марко Рошић, Драгиша Марковић, Милан Радоичић, Силвана Арсовић.

Последња акција хапшења на северу Косова у вези са случајем убиства, изведена је пре више од недељу дана када је ухапшен полицајац Р. Б. док се за другим осумњиченим Ж. Б., за којег се претпоставља да је један од највиших полицијских званичника региона Север, успео да избегне хапшење.

Оливер Ивановић убијен је 16. јануара 2018. и до сада ниједна оптужница није подигнута.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here