Mesto za reklamu
  1. 07. 2022.

Председник Србије Александар Вучић планирао је да данас приватно посети Јасеновац и Пакрац, али хрватске власти неће му дозволити улазак у земљу, пише Јутарњи лист позивајући се на изворе блиске хрватској Влади.

Вучић је, према изворима хрватског листа, контактирао председника СДС С-а Милорада Пуповца и рекао му како планира приватну посету Јасеновцу.

Како лист тврди, намера је била да се испровоцира хрватска страна уочи годишњице “Олује”.

Како преноси Јутарњи лист, без службене информације хрватским властима, без координације с амбасадом, председник Србије је желео да пређе границу из Босне и Херцеговине и дође око 11 сати у Јасеновац, а потом око 14 сати и у Пакрац.

Није поштовао ниједан протокол, све је хтео да направи мимо процедура и правила о дипломатским односима. Хтео је са својим ТВ екипама да пређе хрватску границу и овде да ради шта жели. Али, премијер Андреј Пленковић и Влада јасно су рекли не, пренео је листу саговорник из Банских двора.

Како лист наводи, председник Србије није поштовао ниједан протокол, и пошто је намера, како се тврди, била провокација, долазак му неће бити дозвољен.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here