Mesto za reklamu
  1. 03.2019.

Њихова Краљевска Височанства Престолонаследник Александар и Принцеза Катарина заједно са хуманитарном организацијом Лајфлајн Велика Британија били су домаћини гала вечере поводом 25. годишњице постојања ове организације, на којој су прикупљена средства за помоћ дечијим болницама у Србији.

Овај хуманитарни догађај био је организован у хотелу Клериџис у Лондону у ком је 17. јула 1945. године рођен Њ.К.В. Престолонаследник Александар. Том приликом британска влада је по наређењу тадашњег премијера Сер Винстона Черчила прогласила апартман 212 југословенском територијом.

„Захваљујем председнику хуманитарне организације Лајфлајн Велика Британија, г-дину Роберту Велентајну и потпредседници г-ђи Патриши Фишер на њиховом великом труду и посвећености Лајфлајну током протеклих 25 година, а такође желим да захвалим г-дину Лазару Вуковићу на сјајној организацији овог догађаја. Сада већ традиционална добротворна вечера у хотелу Клериџис ове године за циљ има обезбеђивање преко потребне медицинске опреме за дечије болнице у Србији. Мој хуманитарни рад у Србији почео је 25 година набавком медицинске опреме за Универзитетску дечију клинику у Београду. Деца, њихово здравље и њихова добробит у самом су срцу свих хуманитарних активности моје Фондације у Београду, као и свих хуманитарних организација Лајфлајн чији сам покровитељ. У дечијим болницама у Србији ситуација је веома тешка, постоји велика потреба за одговарајућом опремом, много бољом него што је тренутно, да би наши лекари и медицинске сестре могли да пруже одговарајућу негу нашој болесној деци. Наша деца, наши људи и наши херојски лекари и медицинске сестре чекају да им помогнемо и ја сам веома захвална свима вама који сте дошли овде да помогнете. На нама који смо овде је да одредимо колики ћемо траг оставити за бољу будућност дечијих болница и наше деце“, рекла је Принцеза Катарина.

Добротворној вечери поводом годишњице хуманитарне организације Лајфлајн Велика Британија присуствовали су и Њихова Краљевска Височанства Принц Филип и Принцеза Даница, Њ.Е. др Златибор Лончар, министар здравља Републике Србије, Њ.Е. г-ђа Александра Јоксимовић, амбасадорка Србије у Великој Британији, г-дин Милан Циле и г-ђа Беба Маринковић, родитељи Принцезе Данице, Њ.К.В. Принцеза Катарина, кћерка Принца Томислава, Њ.К.В. Принцеза Фелон, супруга Принца Ђорђа, чланови управног одбора Лајфлајн Велика Британија и многи други гости.

Министар здравља Владе Србије Лончар је у обраћању истакао значај помоћи коју здравству Србије већ 25 година обезбеђује принцеза Катарина.

“Здравство Србије је и у најтежим временима за нашу земљу успевало да задржи свој интегритет и способност и спремност да свом народу пружи сву потребну помоћ”, рекао је Лончар.

Током добротворне вечере одржана је хуманитарна аукција коју је водио г-дин Томас Остин из аукцијске куће Сотеби. За потребе аукције своје уметничке предмете великодушно су поклонили сликар Вук Вучковић („Лондон“, штампа на платну) и Роксанда Илинчич са својом модном креацијом хаљине. У организацији догађаја помогао је и студио Марушка.

На добротворној вечери наступило је више извођача, међу којима су КУД „Растко“, виолиниста Дејвид Хорват и Фил Холдинг и Емануела Зетић, шампиони Велике Британије у плесу.

Хуманитарна организација Лајфлајн Велика Британија је међународна организација основана 1993. године као хитан одговор на трагичну ситуацију у бившој Југославији која је била угрожена ратним сукобима и санкцијама. Од самог почетка, покровитељ Организације Њ.К.В. Принцеза Катарина обезбеђује помоћ свима којима је помоћ потребна у Србији.

„Српска стварност“ / Канцеларија Фондације Принцезе Катарине у Београду /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here