Mesto za reklamu

26.07.2019.

Ако је неко условио формирање власти у БиХ након избора кретањем у НАТО, онда ћемо ми да условимо кретањем ка ЕУ, изјавила је председница Републике Српске Жељка Цвијановић.

Цвијановићева је на конференцији за медије у Београду након састанка са премијерком Србије Аном Брнабић упитана да прокоментарише своју изјаву у којој је навела да ако је тачно да је део опозиције формирао нову већину на нивоу БиХ, да су морали пристати на услов СДА, што је активација МАП (Акциони план за чланство у НАТО-у).

Она је потврдила да је то казала јер је било прилика да се свих ових месеци виде „непотребне блокаде када је у питању формирање Савета министара, које долазе из политичког Сарајева, превасходно од СДА“.

„И рекла сам да ако ви говорите да је то услов услова да морате да активирате мапе и да пошаљете годишњи национални извештај, онда ако сте то са неким другим договорили, то значи да је неко други прихватио. Ово је непотребно мрцварење што ми видимо у БиХ и потпуно је непотребно да се на било који начин блокира формирање власти“, казала је Цвијановићева.

Истакла је да као резултат неформирања власти и условљавања сада постоји ситуација у којој БиХ додатно губи свој кредибилитет, а да никада није имала вишка кредибилитета.

„Никад није било довољно способности, имате измрцварену структуру и чињеницу да сте имали изборе и да након тога нисте намерно спровели изборну вољу грађана зато што сте одлучили да то условљавате на неки начин. Па пошто су они то условили кретањем ка НАТО-у, онда ћемо ми да условимо кретањем ка ЕУ, јер су они блокирали кретање ка ЕУ“, казала је Цвијановићева.

Она је изразила забринутост за интересе Републике Српске, који не треба да трпе штету насталу због таквог окружења.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here