Mesto za reklamu

25.01. 2019.

Очекују се нове снежне падавине, које ће у појединим деловима земље, посебно на подручју западне, југозападне и јужне Србије, довести до повећања снежног покривача и до 40 нових центиметара. Падавине ће се појачати после подне. Све важније саобраћајнице за сада су проходне, а возачима се саветује опрез.

Издат је црвени метео-аларм за подручје Београда, Западне Србије, Шумадије, Поморавља, Југоисточне, Југозападне Србије и Косова и Метохије. Наранџасти метео-аларм на снази је у Банату, Срему и Источној Србији, а жути у Бачкој.
Наранџасти метео-аларм значи да су прогнозиране опасне временске појаве које могу проузроковати материјалну штету и бити опасне по људе и животиње. Црвени метео-аларм значи да је време врло опасно и да нанета штета може бити велика.

Мање падавина биће само на северу земље. До суботе ујутру у главном граду пашће између 15 до 30 центиметара снега. Температура ће бити од минус три до нуле.

У “Путевима Србије” тврде да су све важније саобраћајнице проходне. На терену је 2.200 путара са више од 1.200 возила, камиона и машина за чишћење снега.

Поред интензивних интервенција путара, јак мраз и ниске температуре претварају сваку влажну деоницу у лед или изражену поледицу, додаје се у саопштењу АМСС-а.

Зимски услови вожње на појединим путевима могу довести до успореног саобраћаја, са повременим прекидима, на које возачи морају бити спремни и због којих је потребно више стрпљења.

На наплатним станицама нема задржавања, као ни на путничким терминалима са српске стране на границама.

Теретна возила на излазу из земље на граничном прелазу Хоргош чекају четири сата, на Келебији три сата, на Батровцима чак седам сати, а на прелазу Шид један сат.

 „Српска стварност“ / РТС /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here