Mesto za reklamu
  1. 03. 2020.

Влада Црне Горе уводи меру забране кретања у вечерњим и ноћним сатима радним данима. Током викенда мера забране кретања важи од суботе у 13 часова до понедељка у пет ујутру.

Како је Влада Црне Горе објавила на свом налогу на друштвеној мрежи Твитер, уведена је забрана изласка из станова радним данима од 19 часова до пет ујутру.

Током викенда, забрана кретања ће бити на снази од суботе у 13 часова до понедељка у пет сати ујутру, објављено је на налогу Владе Црне Горе на Твитеру.

Новим мерама су забрањене спортске и рекреативне активности на свим јавним површинама, а особама које нису чланови истог домаћинства забрањено је окупљање у становима.

Деца млађа од 12 година не смеју да се крећу отвореним јавним простором без родитеља, старатеља или пунолетног члана домаћинства.

Шетање кућних љубимаца у току забране кретања дозвољено је у трајању од сат времена.

“Налазимо се у преломном тренутку пандемије, тренутку који ће у великој мјери дефинисати даљи ток. Искуства и струка нам говоре да морамо додатно унаприједити поштовање мјера и одговорност свих. И грађана и институција”, наводи се у објави Владе Црне Горе.

У Црној Гори је забележен 91 случај заразе новим коронавирусом, а једна особа је преминула од последица заразе.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here