Mesto za reklamu

15.03.2020.

Црна Гора ће од вечерас затворити граничне прелазе за све странце, осим за оне са сталним или привременим боравком у Црној Гори, а биће затворени и сви угоститељски објекти, тржни центри, дјечје играонице и кладионице, одлучило је вечерас Национално координационо тијело ЦГ за борбу против заразних болести.

Потпредсједник Владе Милутин Симовић казао је да надлежне институције у Црној Гори чине све да одложе појаву коронавируса.

„Прогнозе које смо могли чути из региона и глобалног нивоа забрињавајуће су. Расте број обољелих и биљежи се све већи губитак живита. У Црној Гори чинимо све да одложимо појаву, а кад га региструјемо, да спријечимо ширење. Ова ситуација је нова за све земље и зато Црна Гора с пажњом прати и анализира искуства других и настојимо да обезбиједимо најбоља рјешења“,казао је Симовић.

Додао је да надлежни сматрају да су уведена ограничења била оправдана.

„Данас ћемо ограничења проширити и увести додатне мјере. Комплетно затварање граничних прелаза за све странце осим за странце са сталним и или привременим боравком у Црној Гори, промет робе остаје несметан уз посебне мјере надзора. Црна Гора не затвара и никада неће затворити границе за своје грађане. Посебна пажња ће се усмјерити на процес збрињавања наше дјеце која се морају вратити својим кућама“, додао је он.

Симовић је казао и да је обавезна самоизолација у породичном смјештају за све црногорске држављане, као и странце који имају стални или привремени боравак.

Полиција: Санкционисаћемо оне који не поштују мјере

Директор Управе полиције Веселин Вељовић казао је да и Управа полиције има своје надлежности и одговорности утемељене на закону.

„У овој ситуацији Управа полиције има мисију да брине о безбједности свих грађана и сви заједно бринемо и о јавном здрављу наших грађана. Наша једна од тежишних активности јесте да имплементирамо све оно што су наређења надлежног оперативног тима уз сарадњу са другим органима и институцијама, процесуирамо оне који крше прописе и оглуше се на све оно што су наредбе. УП ће радити на идентификовању и санкционисању свих оних који не поштују мјере“, казао је Вељовић.

Српска стварност“ / Небојша Поповић – Спутњик /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here