Mesto za reklamu
  1. 07. 2019.

На граничним прелазима у Црној Гори не постоји мера забране уласка српским држављанима Матији Бећковићу, Дејану Мировићу, Александру Раковићу и Чедомиру Антићу, саопштио је министар унутрашњих послова Мевлудин Нухоџић.

“Влада је 4. новембра, а ја 1. новембра, саопштила да нису постојали никакви тајни спискови непожељних особа, већ надлежни државни органи у сваком конкретном случају процењују како би лица својим деловањем могла угрозити заштићене вредности у интересу Црне Горе и њених грађана”, рекао је Нухоџић у црногорској скупштини, преноси РТЦГ.

Министар је додао да је у међувремену постојао један предмет, где је “за конкретно лице од стране Агенције за националну безбедност урађена негативна процена”, и да је забрана постојала до почетка ове године.

Међутим, како је навео, поновним безбедносним проверама утврђено је да услед промењених околности више не постоје разлози за забрану уласка тог лица.

Власти у Црној Гори су забраниле улазак у земљу српским интелектуалцима који су били најављени као говорници на манифестацији поводом прославе Подгоричке скупштине прошле године.

Као главни разлог забране наведене су њихове раније изјаве, које су, према процени црногорских безбедносних служби, опасност по сигурност државе.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here